De belangrijkste pijler binnen de reinigingsprocessen van HQ Precision Cleaning is wet cleaning of in het Nederlands vertaald, Ultrasoon nat reinigen. Hiermee zijn reinigingsresultaten bereikbaar die aan de strengste eisen voldoen in de semicon-industrie. In het ultrasoon reinigingsproces worden hoogfrequente geluidsgolven door water gestuurd. Door deze geluidsgolven ontstaan er kleine luchtbellen en deze blijven groeien totdat ze instabiel worden en imploderen. Hierdoor ontstaan er stromingen, die samen met de zeep die toegevoegd is aan het water, het vuil losweken van het onderdeel.

In principe is dit een proces wat niet destructief is en op een zeer efficiƫnte manier complexe vormen en lastig bereikbare plekken kan reinigen. Toch is er bij zachtere materialen wel een risico op cavitatie door de implosies. Om een optimaal resultaat te bereiken zonder risico op product schade komen de instellingen erg nauw voor verschillende materialen. Ook het type zeep dat gebruik wordt is erg van belang voor een optimaal resultaat van het reiniggingsproces. HQ Precision cleaning heeft erg veel ervaring met dit proces en reinigt al uw onderdelen met een optimaal resultaat.

HQ Precision cleaning heeft een wasstraat met 7 posities voor kleine tot middelgrote producten. Dit zijn zeepbaden, spoelbaden en posities om producten droog te blazen. In 2022 zal de productiecapaciteit uitgebreid worden met een wasstraat voor grote producten. De nieuwe lijn zal 9 posities krijgen en de baden zullen tot wel 1600 liter water per stuk bevatten.